Sivut

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Paljon asiaa


Nyt ollaan palailtu jo arkeen, vaikka olisihan tuo joululoma minun puolestani voinnut jatkua vielä vaikka kuinka kauan!

Bannerikin meni vaihtoon tuossa pari päivää takaperinen ja vihdoin ollaan saatu talvisempaa ilmettä blogiin. Ja kuten otsikosta kuuleekin, meillä on sattunut ja tapahtunut sitten viime postauksen. Vaikea valita mistä sitä oikein aloittaisi.


Ensinäkin yhtenä aamuna kun tulin kanilaan Pullan ja Nopan häkki oli täynnä karvoja ja Noppa oli ylä kerrassa ja Pulla alakerrassa, kun taas yleensä kun tulen kanilaan molemmat ovat kylki kyljessä yläkerrassa. Arvasin heti että niillä oli tullut jokin tappelu. Ei tarvinnut kauaa odottaakkaan, niin Pulla hyökkäsi Nopan kimppuun. Erotin ne toisistaan ja sitten molemmat kainaloon ja ulos! Ulkona Noppa vaikutti olevan jo melko normaali. Tosin se härnäsi Pullaa ja hyppi sen yli. Pulla jäi kököttämään yhteen nurkkaan ja aina jos Noppa tuli lähelle se hyökkäsi. Pulla lopetti hyökkimisen pian, mutta Noppa ei osannut lopettaa, ei sitten millään. Kun illalla oli aika mennä takaisin kanilaan ne lopettivat kuin ihmeen kaupalla. Nuolivat jo toisiaan ja olivat taas kuin ylimmät ystävykset. Vähän tuli ruhjeitakin. Pulla sai kaksi naarmua korvaan. Toinen oli niin pieni ettei vuotanut lainkaan. Toisesta tuli vähän verta, mutta rupeutui nopeasti, ja näyttää jo ihan hyvältä. Nopalle tuli kylkeen pieni haava, joka vuoti vähän. Sekin on onneksi lähtenyt hyvin parantumaan.
Yöksi jätin ne kuitenkin isompaan tilaan. Häkin luukut auki ja mahdollisuus loikkia kanilan lattiallakin. Ei se lopulta ollut edes tarpeellista kun eivät ne enää tappele ollenkaan. Loppu hyvin kaikki hyvin :)


Toinen suurempi asia oli se, että Muumi sai neljä vahinko vauvaa 7. päivä.  Olin sitä kauemmin jo epäillytkin, vaikken blogiin kirjottanutkaan. Ihmettelen vain, että ei se ole tietääkseni ollut lähelläkään poikia, mutta joka tapauksessa löysin kaksi kuolleina kopista kun tulin ruokkimaan kaneja. Kaksi muuta löysin kopinalta kylmettyneinä, eli myöskin kuolleina. Niistä kaksi olisi ollut luonnonsiamsoopeleita ja kaksi luonnonharmaita. Luoononsiamsoopelit poikia ja toinen lh tyttö ja toinen poika. Hautasin pikkuiset metsän reunaan. Oli harmi että ne menehtyivät, kun niistä olisi voinnut tulla mahtavia pupuja, mutta välillä tapahtuu näinkin.


Eilen kanit pääsivät ulkotarhoihin juoksemaan. Kaikki juoksivat innoissaan iloloikkia tehden. Harmillisesti taaskin kävi niin, että en saannut rallittelusta kunnollisia kuvia. Silloin kun olin valmiina ne olivat ihan rauhassa ja silloin kun en ollut valmiina kaneilla oli kauheat rallit...

 Ainoa rallittelu kuva ja senkin laatua on "erikoisen hyvä".








Tänään otin kaikki kanit vuorollaan valjaisiin, mutta vain ensimmäisitä kaneista sain kunnollisia kuvia, koska hämärä tuli todella nopeasti, ja kuvista tuli laadultaan huonoja. Kokeilen huomenna uudestaan valoisaan aikaan, mutta tässä parhaimmistoa:
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti