Sivut

lauantai 9. tammikuuta 2016

Kanit pakkasessa & mikrobrownie



Keskiviikkona, elikkä loppiaisena, otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja kuvasin kaneja vapaa päivän kunniaksi. Tällä kertaa kameran eteen pääsi loikkimaan koko Fantsun tiimi.
Kanit kantokoppaan, ja yksi syli ja kohti ulkoaitausta. Kanit oli aluksi aika hämmentyneitä, mutta muistivat pian tutun paikan, ja sitten alkoi iloloikkaa lentään. Tofu ja Heta eivät ole ennen edes nähneet lunta, mutteivat siitä pahemmin välittäneet. Täällä on tosi vähän lunta, joten siinä ei voi edes leikkiä ja peuhata.






Tofulla alkoi tulla aika nopeasti kylmä, niin jouduttiin menemään takaisin sisälle päin, vaikka muut olisivatkin mielummin jäännet ulos hyppelemään.

















Olen innostunut tekemään taas lähiaikoina mikrobrownieta, joka on niin hyvää ja niin helppo tehdä, joten ajattelin jakaa reseptin tännekkin. Alunperin resepti on bongattu iltalehden sivuilta, mutta olen siihen itse pientä hienosäätöä tehnyt.

  • 4-5 palaa tummaa suklaata
  • 10tl maitoa
Suklaan määrää voi vaihdella oman maun mukaan, mutta minusta neljä viisi palaa on juuri sopiva. Pilkotaan suklaa mukiin ja lisätään maito. Sulatetaan mikrossa n.20sekuntia. Riippuen mikrosta. Meillä on sen verran vanha ja rähjäinen mikro, että joutuu laittamaan n.40 sekuntia. Sekoitetaan hyvin.
  • 7tl vehnäjauhoja
  • 3-4tl sokeria
  • 1tl leivinjauhetta
Lisätään kuivat ainekset ja sekoitetaan tarkkaan, koska jos taikinaan jää leivinjauhe klöntti, niin siitä muodostuu ilmakupla seuraavassa vaiheessa ja se saattaa aiheuttaa jonkin verran suttaa seuraavassa vaiheessa.
Kypsennetään mikrossa n.40 sekuntia. Johtuen mikrosta ja siitä kuinka kypsäksi sen haluaa. Minä joudun laittamaan reiluksi minuutiksi, koska haluan siitä täysin kypsäm , enkä mutakakku tyylistä.
Päälle jäätelöä! Tälläkertaa laitoin myös murskattua vadelmaa mikä sopi oikein hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti