Sivut

näin meillä!


KANIEN ASUMINEN JA ULKOILU:

kesä:

Kanit asuvat kesällä kokoajan ulkona.

Poijilla on molemmilla oma yksiö, jolla  kokoa 1m x 1m. Niiden häkin kuva vasemmalla. Molemmilla puolilla on koppi, jonka päällä matto, vesi ja ruoka kupit, ja jonkin laisia virikkeitä.

Tytöistä on muodostettu kaksi laumaa, koska Noppa ei tule toimeen kenenkään muun kanssa kuin Pullan.
Molemmilla laumoilla on oma puolensa jolla kokoa on 150 x 200cm. Molemmilla piolilla on kopit, joissa myöskin matot päällä, ruoka ja vesi kupit, (+Pullalla ja Nopalla vesipullo) heinä teline ja muutama piilopaikka.

Kanit pääsevät päivittäin juoksemaan jossain muodossa. Kesäisin pääsevät lähestulkoon joka päivä ulkoaitauksiin, joihin tytöillä on päivisin vapaa pääsy, niin kuin kuvasta saattaa näkyä. Muumin, Durkun ja Fainin aitaus on noin 30 neliömetriä. Pullan ja Nopan noin  neliömetriä. Tumpilla ja Noksulla on molemmilla omat, jotka ovat noin 20 neliömetriä. Bigfootin 12 neliömetriä. Kanit pääsevät myös silloin tällöin valjastelemaan.


talvi:

Talvella kanit asuvat lämmitetyssä kanila rakennuksessa, josta kuva yllä.

Noksulla ja Tumpilla on omat puolensa itsetehdyssä puoliksi jaetussa häkissä. Molempien puolet ovat 220x40cm. Häkissä on vessalaatikko, ruoka- ja vesikupit, heinäteline, koppi sekä Tumpilla on kolme palloa ja salaatti pallo. Bigfoot asustaa 100x50cm tehdashäkissä, jossa on koppi, vessalaatikko, ruoka- ja vesikuppi ja ruukunpuolikas, johon laitan heinät.

Fantsu, Durku ja Mumu asustavat tuossa "häkissä", joka on siis vaan tuolainen alue jonka olen rajannut tuonne kanilaan. Alue on 115x95cm kokoinen. Niillä on häkissään koppi, vessalaatikko, ruoka- ja vesikuppi, heinäteline ja aktivointipallo. Pullan ja Nopan asumuksena toimii zooplussasta tilattu kaksikerroksinen häkki, jossa on koppi, vessalaatikko, vesi- ja ruokakuppi, aktivointipallo, heinäteline ja vesipullo. Kokoa häkillä on 110x60 per kerros.


Talvella kanit eivät pääse niin usein ulos kuin kesällä, mutta pääsevät useammin kanilan lattialle juoksemaan. Välillä päästän ne kuitenkin rallittelemaan ulkoaitauksiin. Vien kanit aika ajoin ihan meille sisälle, leikkimökkiin tai valjaissa pihalle juoksentelemaan.


KANIEN RUOKA:

1. Noksun ruoka; genesis alfalfa. Noksu saa pellettiä 1-2 kertaa päivässä.


2. Muiden ruoka; versele laga, cuni clmplete. Kanit saavat pellettiä kerran päivässä.3. Noksu saa pellettien yhteydessä myös tälläistä vihannes sekoitusta.
4. Herkuilla voin palkita temppuja opettaessa, tai antaa silloin tällöin muuten vaan. Käytän monen laisia herkkuja. Kuvassa festivalin hunaja ja mansikka jogurttinappeja, joihin kanit ovat aivan hulluna :D


Kaneilla on tietenkin myös ruohoa/heinää tarjolla. Välillä annan kuivattuja pajun oksia, tai tuoreita omena puun oksia jyrsittäväksi. Vettä on tottakai koko ajan tarjolla.

Parinpäivän-viikon välein annan pupuille muutakin herkkua, kuten omenaa, banaania, porkkanaa ja kuivaa ruis leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti