Sivut

torstai 18. syyskuuta 2014

kanien plussat ja miinukset

Olen nyt lähiaikoina nähnyt monissa blogeissa tälläisiä kanieni plussat ja miinukset- tyyppisiä postauksia, joten innostuin itsekkin. Täällä blogissahan ei ole tälläistä postausta ennen nähtykkään.

Noksu:


+ Rohkea, Noksu on semmoinen, ettei se turhia hötkyile, esimerkiksi koirat eivät pelota ollenkaan, vaikka ne haukkuisivat ihan vieressä. Toki Noksu pelkää jotain. Nimittäin "omituisia asioita", kuten liukkaita lattioita, kantokoppia...

+ Ei karkaa, tai vaikka karkaisikin, ei ikinä mene kauas. Aina on sama päämäärä, nimittäin tyttöjen häkki. Syy on siinä, että Noksu luulee isä pappansa, Vilttiksen olevan sielä edelleenkin.

+ Tulee hyvin toimeen toisten kanien kanssa, oli kyseessä sitten poika tai tyttö kani. Ainoastaan edellä mainitun Vilttiksen kanssa ei tullut ollenkaan toimeen.

- Pissaa matolle, ei millä tahansa matolle kuitenkaan, vaan sen kopin päällä olevan maton päälle. Tämä on välillä vähän ärsyttävä tapa :D

- Nirso. Tätä Noksu tosiaan on. Sille kelpaa vaan genesis pelletit ja muutamat tuoreet ja sen sellaiset. Tämä oli pidempään ongelmana, kun Noksulle kelpaavia pellettejä etsittiin. Onneksi törmäsin lopulta genesikseen.

- Ei pidä harjaamisesta tms. Karvan lähdon aikaan tästäkin välillä ilmenee ongelmia. Selästä antaa jotenkin harjata, mutta kun mennään lähemmäs rintaa ja peppua, niin silloin Noksu alkaa osoittaa mieltä jyrsimällä ja yrittää päästä pakoon.

Tumppi


+  Siisti, osaa käyttää vessaa hyvin ja sylissä ollessa tai sisällä vapaana ollessaan yrittää pidätellä niin kauan kunnes pääsee omaan häkkiin vessaan.

+ Helppo käsitellä. Tätä ei varmaan tarvitse enempiä selitellä: antaa kääntää hyvin selälleen, kynsien leikkuu ja harjaaminen ovat myös todella helppoja tehtäviä.

+ Kaikki ruokainen, ei norsoile kuten Noksu, vaan Tumpille kelpaa melkein kaikki.

- Vaeltelee, tarkoitan sitä, jos sisällä on tarkoitus ulkoilla vain tietyllä alueella, niin Tumppi vaeltelee mielummin koko talon alueella.

- Ei pidä valjaiden laitosta.  Varsinkin sellaisten valjaiden laitosta, joista täytyy laittaa jokin remmi pään yli, kuten lapavaljaissa.

- Pelkää pikku-lapsia, vaikka Tumppi pitääkin ihmisistä ja on sosiaalinen ja seurallinen, niin se hermeliinin arkuus ilmenee siinä, että se pelkää pikku-lapsia, jotka yleensä tulevat äkkiseltään tökkimään ja palluttamaan.

Pulla


+ Helppo käsitellä, aivan samalla tavalla kuin Tumppikin, helppo käsitellä.

+ Kaikki ruokainen, Pullalle kelpaa melkein kaikki ruoka, joten ruuan hankkiminen on helpompaa.

+ Siisti, ei aivan samalla tavalla kuin Tumppi, mutta pissat ja papanat osuvat useimmiten hyvin laatikkoon, ulkoillessaan sisällä ei kuitenkaan yritä pidätellä, vaan jos hätä tulee, niin silloin se tulee.

+ Antaa ottaa helposti kiinni, Pulla on seurallinen ja sellainen, joten se ei myöskään juokse karkuun kiinni ottaessa, niin kuin Noppa.

- Nukkumatti, en oikeastaan tiedä onko tämä miinus, enemmänkin sellainen "neutraali" asia. Mutta nukkumatti tarkoittaa Pullan kohdalla sitä, että jos se nukkuu, niin sitä ei myöskään kovin helpolla herätetä. Oiva esimerkki tästä on se, että kerran Pulla nukkuin aivan kyljellään, joten päätin herätellä sitä, aluksi kutsuin nimeltä, sitten koitin silitellä ja nostaa hieman takajalkoja. Lopulta nostin sen. Ehdin nostaa reilun puolen metrin kotkeuteen, kun tämä päätti herätä.

- Kylähullu, tämä on oma nimitykseni Pullalle ja Nopalle, ne ovat nimittäin joskus vähän omituisia. Ei tämääkään oikeastaan miinus ole.

- Ei pidä valjaiden laitosta, varsinkaan sellaisten, jossa laitetaan jokin remmi pään yli. Pulla osoittaa valjaiden laitossa mieltään jyrsimällä.

Noppa


+ Siisti. Noppa on yhtä lailla siisti, kuin Pullakin.

+ Kaikki ruokainen, Nopallekkin kelpaa melkeinpä mikä vaan :)

+ Tutuille ihmisille seurallinen, vaikkei pidä kiinni otosta eikä erikoisemmin välitä silityksistäkään, niin on kuitenkin tuttujen seurassa seurallinen. Noppaa ei ole varmaankaan pienenä juuri lainkaan käsitelty, joten pienoinen arkuus johtuu varmaan siitä. Nykyään Noppa tulee itse jopa syliin ja käsiteltävyyskin on parantunut.

+ Hassun näköinen, tästä tulee tiettyä mieli hyvää, joten laitoin sen siksi plussaksi. Noppa nyt on vaan niin hassun näköinen peruna nenänsä kanssa :3

- Ei anna ottaa helposti kiinni, joskus sitä sai jahdata ympäri häkkiä pitkänkin tovin, mutta nykyään sen saa jo helpommin kiinni. Toki tätä voitaisiin vielä harjoitella.

- Kylähullu, tästä kerroinkin jo Pullan osuudessa.

- Ei pidä kynsien leikkuusta, vähän aikaa voi olla nätisti, mutta loppujen lopuksi potkii aina, ihan aina edes vähän.

- Reviiritietoinen. Nimittäin toisia kaneja (paitsi Pullaa) kohtaan. Noppa on aika tarkka omasta reviristään..

Fantsu


+ Seurallinen ja sosiaalinen, tykkää kököttää sylissä ja oleilla ihmisten lähellä, ainoastaan silityksestä ei niinkään välitä.

+ Kaikki ruokainen, tämähän on jo moneen kertaan selitetty tämän postauksen aikana.

+ Helppo käsitellä, kynsienleikkuu yms onnistuu hyvin. Ainoastaan nosto tilanteessa jännittää pikkuisen.

- Sottainen, pissat osuvat kyllä vessaan, mutta näiden häkissä on ylt ympäriinsä papanoita, joten sottainen on hyvä sana kuvaamaan Fantsua ja kavereita.

- Ei pidä valjaiden laitosta, oli kyse sitten lapa- tai H-valjaista. Yrittää aina päästä kopin taakse piiloon.

- Ei pidä kiinni otosta, ei Fantsua kuitenkaan ole vaikea kiinni saada.

Muumi


+ Seurallinen ja sosiaalinen, Mumu on aina sylissä, jaloissa pyörimässä tai silitettävänä. Tästä seurallisempaa kania saa hakemalla hakea.

+ Porsas, sanon Muumia porsaaksi, koska sille kelpaa ihan mikä vaan, kerran kun tulin sienestämästä menin katsomaan kaneja. Ämpäristä oli tippunut yksi sieni. Ihmettelin mitä Mumu oikein tekee, kun menin katsomaan se mussutteli kanttarellia.  :D

+ Helppo ottaa kiinni, ei juokse askeltakaan karkuun, antaa vieraidenkin vaan nostella itseään.

+ Helppo käsitellä, tästä helpompaa kania on vaikea löytää. Ihan mielettömän helppo käännellä!

- Juoksee jaloissa, ei tämä todellinen miinus ole, mutta kyllä askelia saa varoa, ettei vaan jää alle. Muutaman kerran on liipannut aika läheltä.

- Sottainen, sama "ongelma" kuin Fantsullakin. Ne papanat eksyy aika usein sellaisiin paikkoihin johon ei kuuluisi, eli vessa lootan ulko puolelle..

Durkku


+ Kaikki ruokainen, tätä ei varmaankaan tarvitse selittää?

+ Seurallinen ja sosiaalinen, täysin saman lainen kuin Fantsukin. Vielä hivenen arempi, mutta luultavasti tuosta vielä sosiaallistuu.

+ Söpö, Duracellinsta ei voi oikein muuta sanoa, kuin: SÖPÖ

- Sottainen, huoh.. ne papanat jostain kumman syystä eksyy laatikon ulkopuolelle myös Durkullakin.

- Ei pidä kiinni otosta. Tässäkin asiassa Duracell muistuttaa kovasti Fantsu-mammaa. Saattaa juosta hiukan karkuun, muttei kuitenkaan vaikea ottaa kiinni.

- Takkuuntuu helposti, kyllähän sen ymmärtää. Jos on noin pitkä- ja pörrö turkkinen, niin kyllähän niitä takkujakin sinne kehkeytyy helpommin kuin lyhyt karvaisemmille kavereille.

Pakko sanoa, että näin vaivaa tähän postsukseen paljon enemmän kuin yleensä postauksiin, mutta toivottavasti tykkäätte! Käykää vielä kurkkaamassa Muumin muksujen myynti ilmoitusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti