Sivut

perjantai 17. lokakuuta 2014

DIY: lapavaljaat


Tarvikkeet:

2 D-rengasta/ tavallista pyöreää rengasta
1 solki, tai pistolukko 
Lankaa
Sakset
Neula
Kangasta tai tukevaa nauhaa


1. Leikkaa kankaasta suikaleita (jos käytät kangasta). Itse käytin tekonahkaa. Leikkaa 3kpl 5-10cm , 1kpl n. 20cm ja 1kpl n.30cm pitkää suikaletta. (Suikaleiden tilalla voit käyttää tukevaa lankaa)

Ota pisin suikale, ja ompele solki sen toiseen päähän. Leikkaa toisen pään kärki halutessasi kolmion malliseksi ja leikkaa suikaleeseen pieniä reikiä, jotta saat soljen suljettua :D

Sitten ompele 20cm pitkään suikaleeseen molempiin päihin lenkit, jotta saat soljellisen remmin työnnettyä niistä yllä olevan kuvan tapaan.


Ota yksi 5-10cm pitkä suikale, ja ompele sen toiseen päähän  rengas. Ompele myös toiseen päähän rengas mutta muista jättää taas lenkki, jotta saat pisimmän remmin sen läpi. Ompele kaksi muuta suikaletta renkaaseen kiinni ja tee niiden toiseen päähän lenkit, jonka läpi työnnetään n.20cm pitkä suikale.

Tulipas epäselvät ohjeet :D, mutta toivottavasti siitä ymmärsi jotain. Ja näillä mitoilla tulee n. 1,5kg painavalle kanille sopivat, joten kannattaa suurentaa tai pienentää mittoja tarpeen mukaan.

Tässä vielä valjaat käytössä!



Noksullakin uudet valjaat, päätin kokeilla onnistisiko virkatujen valjaiden teko. Ja onnistuihan se. Virkkasin matonkuteesta. Tällä hetkellä on punotut valjaat työn alla. Idean sain näistä koirien paracord pannoista.

Pari sekalaista kuvaa:









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti