Sivut

maanantai 28. heinäkuuta 2014

kanien päivä kuvina!


Sain yht äkkiä idean tehdä kanien päivä postauksen, koska itse ainakin tykkään lukea tälläisiä muiden blogeista, joten aloitetaanpa.

Aamulla noin  kello yhdeksän, menen katsomaan kaneja. Teen perus jutut: tarkistan vesi tilanteen ja lisään/ vaihdan veden tarvittaessa. Sitten kanit pääsevät ulko aitauksiin. Muumin, Fantsun ja poikasten häkin ovi vaan avataan, ja kaikki tunkevat samaan aikaan oven raosta ulos Muumi ensimmäisenä. Kun pikku tytöt ovat ulkona vien Pullan ja Nopan ulko aitaukseen. Ja viimeisenä vien sitten pojat.

Tässä välissä teen usein omia juttuja, mutta välillä käyn kurkkaamassa mitä puput puuhaavat. Sitten siivosin kanien häkit. Kanit olivat taas sotkeneet aika paljon parissa päivässä.

Kanit ovat aina innoissaan saadessaan uutta heinää. Sitä täytyy päästä heti syömään. Sitten teen taas jotain omia juttuja, tai valjastelen tai teen jotain muuta kanien kanssa. Tänään leikkasin kanien kynsiä.

Tälläisellä helteellä niin kaneilla kuin ihmisilläkin on tietenkin kuuma. Kastelen kanien suosikki makuu paikkoja, jos kanienkin olotkin hieman helpottuisivat.



Tämä päivä poikkesi tavallisesta siten, että ulko aitauksissa Noksu oli päässyt Tumpin puolelle. Onneksi mitään suurta tappelua ei ollut tullut, vaan muutama karva tuppo oli revitty sieltä sun täältä. Olivat luultavasti jahdanneet toisiaan, koska olivat ihan "puhki" eli makoilivat sielä. Vein ne sitten takaisin pikku häkkeihin, ja ajattelin paikata huomenna sen kolon josta Noksuti oli tullut.
Tältä näyttää kun tulee ruoka ämpärin kanssa näiden häkkiin :D
Illalla noin kahdeksan aikaan on kanien ruoka aika. Annoin Pojille ruoat. Noksulle genesistä ja yksi jogurtti nappi (+marja seosta). Tumpille cuni completea ja yksi jogurtti nappi. Ja molemmille vielä tuoretta.


Sitten tytöt saavat ruokaa. Saman laisen annoksen kuin Tumppi ja tietenkin tuoretta. Sen jälkeen haen Pullan ja Nopan takaisin yö häkkiin. Ja suljen pikku tyttöjenkin oven. Tälläinen on siis meidän kanien päivä, toivottavasti tykkäsitte edes vähän. :)



2 kommenttia:

  1. tosi kiva :) olisi kiva jos joskus teet tavaroiden esittely kuvina tai huoneen esittely kuvina :)

    VastaaPoista