Sivut

lauantai 30. toukokuuta 2015

Sommarlovet


En olekkaan saannut vähään aikaan aikaiseksi kuvata kaneja, joten eipä ole tullut postauksiakaan.. Kesälomalla jää muuhunkin kun kouluun ja eläinten hoitamiseen aikaa, joten postauksia tulee silloin useammin. Mutta päätin kuitenkin tulla tänne hieman päivittelemään.
Viime viikon sunnuntaina, eli melkein viikko sitten, kanit muuttivat vihdoin viimein ulos, kun sain häkit järjestettyä ja Biggerin uuden boksinkin valmiiksi! Kanien häkeistä on tulossa esittely ainakin kuvien muodossa, ellen saa aikaiseksi ottaa videota. 
Lopuksi haluaisin kysyä teiltä, että onko joku käyttänyt kaneillansa genesis timoteitä? Tai tiedättekö muuten onko ihan hyvää muonaa? Huomasin, että se on halvempaa kuin tuo burgess excel, jota käytän kaneilla.

4 kommenttia:

  1. Mun mielestä jossain on ollut 4% rasvaa mutta en oo varma. Meilläpäin genesis kylläkin maksaa paaaaaaaaaaaaaljon enemmän kuin excel

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä olet sekottanut nyt genesis alfalfaan, jossa on 4,5% rasvaa ja maksaa 2kg 17€, mutta tuosa timoteissä josta kyselin on 2,5% rasvaa, ja 2kg maksaa 9.90€, (burgess maksaa 11.90€ 2kg ja siinä on 3% rasvaa) ajattelin vaan sitä, että onko siinä liian vähän rasvaa, kun kanit ovat pysyneet mainiossa kunnosa tolla excelillä? Ja Noksu muuten syö tota genesis alfalfaa, kun on vielläkin 100g alipainoinen, mutta ei sitä painoa varmaankaan tule lisää, kun olen syöttänyt sitä jo yli vuoden..

      Poista
    2. Aaa kiitti tiedosta niin en enään sekota noita. Vuoden lopussa mä oon vaihtamassa V-L complete ja Burgess excelin sekoitukseen (siihen on tosi pitkä aika johtuen siitä että vanhaa ruokaa on vielä päälle 20kg). Vaihdan vanhasta sen toooosi alhaisen kuitupitoisuuden (15%) takia. Muuten tuo vanha ruoka olisi muuten hyvää koska siinä on 3% rasvaa. Mulle on kyllä tultu valittamaan että rasvaa on liikaa mutta meillä kanit asuvat navetalla niin ne tarttee vähän enemmän rasvaa. Ja olen itse sitä mieltä että kanien ruuissa saisi olla 2-3% rasvaa koska muuten pitäisi syöttää jotain oxbowta joka maksaa 14,90-16,90e/2kg tai jotain ihme nature foodia joka maksaa varmaan 20e/1kg.

      Poista
    3. Mä käytin joskus tota completea, mutta korkean hinnan (mustissa ja mirrissä 2,5kg säkki oli n.22€) takia tuohon burgessiin. Meilläkin kanit on ulkona, ja talvella kanilassa, jossa on noin 15 astetta, niin en tiedä kannattaisiko antaa noin "rasvatonta" ruokaa.. Tumppi ainakin on jo vähän vanhempi (vähän yli 5) että jos päätyisin siihen timoteihin , niin sekoittaisin vähän tuota rasvaisempaa genesistä joukkoon. Ehkä pitäydyn toistaiseksi tuossa burgessissa, ja ehkä sekoittelen tuota timoteitä siihen :)

      Poista