Sivut

lauantai 30. elokuuta 2014

12.9. Pullan ja minun vuosipäivä

Tänään tuli täyteen kaksi vuotta, minun ja Pullan taivalta. Sen kunniaksi päätin tehdä Pullalle aivan oman postauksen, jossa kerron matkamme varrella tapahtuneista asioista lyhyesti.


12.9.2012

Olin kauan etsinyt silloisille kaneilleni, Vilttikselle ja Ballikselle kaveria tori.fi:stä ja muista sen tyyppisistä paikoista. Mutta sinä päivänä ei ollut kuitenkaan tarkoitus ottaa kania. Menin vain suomen ratsutarvikkeen kirpputorille, jossa sattuman kaupalla törmäsin talli-kaneiksi syntyneitä ranskis/kluppa risteytyksiä. Sain valita kahden luonnonharmaan, kahden luonnonkeltaisen ja yhden isabellan väliltä. Halusin tytön, joten yksi luonnonharmaa oli heti pois pelistä. Päädyin lopulta Pullaan (vaikka olin muutaman vuoden jo halunut luonnonkeltaisen kanin). Päätöksen tein niillä perustein, että se oli erilainen kuin muut ja muistutti eniten rakasta kaniani Vilttistä. No, Pulla kulki kotiin pahvi laatikossa. Se oli heti alkuun seurallinen eikä pelännyt mitään. Ihanteellinen ensikaniksi, ainakin melkein.


Oli jo lähemmäs talvi 2012, kun koitin yhdistää Pullan vanhempien kanien joukkoon. Vilttis ja Ballis olivat kuitenkin viettäneet kokonaiset 9vuotta yhdessä, joten ymmärrettävistä syistä tämä uusi järjestelmä ei onnistunut. Ballis oli peloissaan, koska oli muutenkin ujompi kani. Vilttis puolusti Ballista murisi Pullalle, muttei kuitenkaan tehnyt mitään. Aika ihmeellistä, koska olihan Vilttis jo 11vuotta, ja Pulla oli muutenkin puolet isompi. Sittemmin en tätä enää kokeillut, sillä Ballis kuoli marraskuussa 2012 ja Vilttiksestä tuli ainakin hetkellisesti yksin eläjä.

Talvi elettiin rauhallisissa merkeissä, Pulla asui sisällä ja puri öisin kaltereita. Kesällä 2013 päätin kokeilla uudelleen Vilttiksen ja Pullan yhteis eloa. Tämä onnistui joten kuten vain n.30 neliömetrin ulko-aitauksessa, sielläkin jos Pulla tuli liian lähelle Vilttistä syntyi pieni kahakka. Näin ollen tämäkään järjestely ei ollut lopullinen. Jostain pälkähti idea ostaa Pullalle kaveri, poikanen joka luultavasti alistuisi Pullalle, koska se on ollut aina sellainen, että haluaa olla pomo. 5.7.2013 saapui Pullan kaveriksi "pullonharja-kani", Noppa. Noppa alistui heti isolle ja silloin vähän pelottavalle Pullalle, näin ollen tyttöjen kaksistain eleily pyörähti hyvin käyntiin.


Siitä eteen päin Pulla on viettänyt leppoisaa ja, no välillä ei niin leppoisaa elämää Nopan kanssa. Toivoisin että niin olisi myös tulevaiduudessa monen , monen vuoden ajan !♥



♥♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti