Sivut

torstai 4. joulukuuta 2014

4. luukku: Kanien ruokalista


 Mitäköhän meidän kanit syö? Se selviää tässä postauksessa..

HEINÄÄ


Heinästä on hyvä aloittaa, koska se on kuitenkin tärkein ruoka. Ja yllätys-yllätys meidänkin kanit syövät heinää. Heinää on aina tarjolla ja sitä syödäänkin hyvällä ruokahalulla. Joksin Noksu ei oikein kunnolla sitä syö.. Mutta tarpeeksi kuitenkin. Meillä heinää tulee iskän tutun pellolta, suuria määriä kerralla. Silloin tällöin olen talliltakin ostanut, jos on ollut sellainen tilanne, että heinä on vähissä.

PELLETTIÄ


Pellettinä meillä syödään burgess supa exeliä, johon sekoitan versele laga cuni completea silloin tällöin, kun sitä sattuu olemaan. Mutta Noksu hyvin nirsona syö yksinään genesis alfalfaa. Se sopiikin papalle hyvin, koska on rasvaisempaa ja Noksu laihtuu todella helposti. Nyt ollaan vastikään päästy normaali painoon takaisin.
Kanit syövät pellettiä illalla suunnilleen puolisen desiä. En ole koskaan tarkkaa määrää mitannut.


TUORETTA (+silloin tällöin näkkäriä)


Tietenkin kanit saavat tuoretta. Kesällä kun ulkona ruoho pohjalla päivisin ovat, saavat sieltä itse syödä, ja lisäksi annan kesäisinkin paljon omalta pihalta kerättyjä tuoreita herkkuja, kuten esimerkiksi: horsmaa, voikukkaa, apilaa, piharatamoa, vadelman lehtiä, omenapuun oksia, koivua ymsyms. Joten saavat siis myös kovaa purtavaa, kuten juurikin tuo omenapuunoksa. Talvella saavat iltaisin suhteellisen paljon erilaisia tuore-herkkuja. Esimerkiksi porkkanaa, salaattia, kurkkua, persiljaa, omenaa ja silloin tällöin herkkuna banaania, joka onkin niiden suuri herkku! Välillä annan kovana purtavana näkkileipää tai kuivattua (ruis)leipää.

(herkkuja)


Joskus "täytyy" antaa herkkuja. Temppujen opettelun yhteydessä tai muuten vaan, esimerkiksi kanien syntymäpäivänä. Herkkuna käytän monen laista. Kaupoistahan saa kaiken näköistä ostaa. Markettien herkkuja kohtaan olen kylläkin aika epäluuloinen, mutta toisaalta eläinkaupoissakin on ihan mukavat valikoimat. Tällä hetkellä minulla on jotain tuollaisia epämääräisä rinkuloita, jotka näkyvät kuvassa ja lisäksi jotain JR- farmin herkkuja. Sitten käytän mielelläni itse kuivattuja porkkanoita, omenoita ja banaaneja herkkuina. Jokus annan itse tehtyjä kanikeksejäkin. Mutta useimmiten herkkuna toimii kuitenkin kaikista parhaat eli tuoreet vihannekset ja hedelmät yms.

Loppuun vielä muutama murkinointi kuva kesältä:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti