Sivut

lauantai 19. joulukuuta 2015

19. Luukku: Kanien päivä


Nyt tulee lyhyesti ja ytimekkäästi kanien tavallinen päivä. Tänään kanit joutuivat viettämään aika tylsän päivän, koska meillä oli niin paljon joulukiireitä.



Aamulla tarkistan kaikkien, niin sisä- kuin kanilakanienkin vesi ja heinä tilanteen, ja lisään tarvittaessa.
Tänään Mörri pääsi heti aamusta ulkoilemaan olohuoneeseen, ja sai olla siellä tunnin pari.



Laitettiin tuohon oven eteen kanilan rappuselle jouluvaloja, samoin sisällekkin saatiin tänään jouluvaloa, kun vihdoin saatiin toimiva kynttelikkö!



Päivällä yhdessä välissä Tumppi pääsi keittiöön ulkoilemaan siski aikaa, kun leivoimme jouluherkkuja. Täytyy muistaa kaneillekkin joululahjat ja piparit!





Illalla ruokin ensin kanilan kanit, mutta unohdin ottaa kameran mukaan, joten sieltä ei tullut kuvia. Tänään en siivonnut siellä, koska kanilan siivouksessa menee niin kauan aikaa, etten ehdi ihan joka päivä siivota, varsinkaan näin joulunaikaan. Kanilan kanit saivat ruoan, ja kaikki ehti pikkuisen juosta siinä vuorollaan ruokinnan ajan. 
Sitten Tumppi pääsi taas hetkeksi keittiöön juoksemaan, ja siivouksen ajaksi oli myös vapaalla jalalla. Tänään oli Tumpin vuoro avata joulukalenterin luukku, josta kaikki vuorollaan saa jotain herkkua etsimällä koirien älypelin tapaan. Annoin ruoan, ja kani takaisin poksiin.


Mörri sai juosta siivouksen ajan, koska oli aamulla monta tuntia ulkoilemassa, niin jäi illan ulkoilut vähemmälle. Innoissaan kuitenkin meni takaisin häkkiin ruoan perässä.
Mörrille on kehittynyt jo pahoja tapoja, kun useimmiten ulkoilun jälkeen. se alkaa aina repimään kaltereita mielen osoitukseksi, ettei hän halua mennä viellä häkkiin. niin sen häkkiin on laitettu tuollaisia rättejä, jotka auttaa sihen ongelmaan.

Tämmöinen on kutakuinkin meidän joukon tavallinen, hiukan kiireisempi päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti